e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2007

Φωτολεύκωμα από το ταξίδι στη Νότιο Αφρική


Ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης Καποδίστριας συμμετέχει στον Εσπερινό των Αγίων Αναργύρων στον ομώνυμο Ναό του Γιοχάνεσμπουργκ.

Η είσοδος στη Μεγάλη του Γένους Σχολή ΣΑΧΕΤΙ, όπου η περί του Σολωμού ημερίδα.

Από την έκθεση έργων χαρακτικής της Άριας Κομιανού στη Σχολή ΣΑΧΕΤΙ.


Οι μαθητές και μαθήτριες της Σχολής παρακολουθούν με τρόπο υποδειγματικό τις εκδηλώσεις.

Οι Σύνεδροι στη θέση τους. Από αριστερά Καθηγητής Μπεν Χέντριξ, π. Παν. Καποδίστριας, Γιολάντα Καπριλιόνε και Νίκος Κουρκουμέλης.


Ο π. Π.Καποδίστριας μιλά με θέμα "Νεότερα ερμηνευτικά κλειδιά για τη σολωμική ποίηση".

Αμέσως μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Σολωμού. Ο π. Π.Κ. συγχαίρει τον δημιουργό του έργου εικαστικό Διονύση Πάλμα.

Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, στον Ναό του Αγ. Ιωάννου του Προδρόμου στο Τζέρμιστον, όπου η έδρα της Ελληνικής Κοινότητας. Συλλειτουργούν ο εμπνευστής των όλων εκδηλώσεων Ζακύνθιος Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Τσαφταρίδης και ο Εφημέριός μας π. Παναγιώτης.


Ανταλλαγή συγκινήσεων και δώρων μετά των δύο παραπάνω συλλειτουργών και φίλων.

Ο π. Π. Καποδίστριας με τον Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας κ. Σεραφείμ στα προπύλαια της Μητρόπολής του.

Ο π. Παναγιώτης στον Ελληνικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Γιοχάνεσμπουργκ παραχωρεί συνέντευξη στον Μάκη Βεντούρα για την παρουσία της ελληνικής αποστολής εκεί και στη συνέχεια κάνει ο ίδιος εκπομπή περί Σολωμού.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Θεός και οι εραστές του Λόγου και του λόγου,σε έχουν στήριγμα.Υπέροχη προσπάθεια.Χίλια εύγε,άξιε πατέρα.

P. Kapodistrias είπε...

Συναδελφέ Παναγιώτη, ευχαριστώ για την επίσκεψη και τα καλά λόγια. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία. Είπα εκεί, εις επήκοον όλων στο εκκλησάσμα, ότι θα έφευγα μόνο σωματικά. Στο εξής, ο νους και η ψυχή μου θα είναι μαζί τους εκεί κάτω. Πρέπει μάλιστα να ξαναπάω για κάποιον συγκεκριμένο λόγο που δεν είναι της παρούσης.
Δες σχετικά και στον άλλο μας Ιστολόγιο http://pakapodistrias.blogspot.com/

Δέσποινα είπε...

Πραγματικά συγκινητικά όλα αυτά!Εύγε!

Ανώνυμος είπε...

Καλωσόρησες και συγχαρητήρια.Πάντα τέτοια.
Μαρίνος

P. Kapodistrias είπε...

Μαρίνο, Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Έζησα πράγματι ένα δεκαήμερο σε άλλον κόσμο, άλλη νοοτροπία, άλλες κοινωνινοοικονομικές καταστάσεις, που έτσι κι αλλιώς καταπλήσσουν, θετικά και αρνητικά!
Επιπλέον ρεπορτάζ μπορείς να δεις στο http://pakapodistrias.blogspot.com/

Καλή δύναμη στις δουλειές σου.

Tasos Zarkadis είπε...

Πολύ συγκινιτικό που τελέσατε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τόσα χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την φυσική σας έδρα! Μοναδικές στιγμές και εμπειρίες!

Ανώνυμος είπε...

@ The Blue.
Πώς με καταλαβαίνεις ανέκαθεν! Ήταν αναμφισβήτητα μια μοναδική εμπειρία μέχρι δακρύων. Δεν έχω λόγια να τα περιγράψω, παρότι προσπαθώ μες από το Ιστολόγιό μας να καταγράψω ορισμένα πράγματα.
Καλή σου μέρα και καλή δύναμη.