e-περιοδικό της Ενορίας Μπανάτου εν Ζακύνθω. Ιδιοκτήτης: Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτης Καποδίστριας (pakapodistrias@gmail.com), υπεύθυνος Γραφείου Τύπου Ι. Μητροπόλεως Ζακύνθου. Οι δημοσιογράφοι δύνανται να αντλούν στοιχεία, αφορώντα σε εκκλησιαστικά δρώμενα της Ζακύνθου, με αναφορά του συνδέσμου των αναδημοσιευόμενων. Η πνευματική ιδιοκτησία προστατεύεται από τον νόμο 2121/1993 και την Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης, κυρωμένη από τον νόμο 100/1975.

Τα νεότερα στα θεματικά ένθετα

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Το εορτάζον Προσκυνητάρι του Άη Νικόλα στη Λουρίδα Μπανάτου


Το φιλικό σε όλους μας Προσκυνητάρι ("κολόννα", επί το ζακυνθινότερον) του Άη Νικόλα στην περιοχή Λουρίδα Μπανάτου, εορτάζει σήμερα και αύριο επί τη Παρόδω του Λειψάνου του Αγίου Νικολάου. Κάθε χρόνο, σαν απόψε (και όχι μόνον) έχει αναμμένο το παρηγορητικό καντηλάκι του, ενώ ένα ευωδιαστό στεφάνι επιστέφει τον σταυρό της κορυφής. Προσφορές ευχετικές των περιοίκων!

Όμως -δυστυχώς- το φετινό στεφάνι είναι πλαστικό... Συχώρα μας Άη Νικόλα.-

1 σχόλιο:

Daniel είπε...

Σίγουρα ο Άγιος δέχεται με την ίδια αγάπη όλες τις προσφορές π. Παναγιώτη.
Όμως, θύμισε μου γιατί κάπου με μπέρδεψες με το "θέση Λουρίδα", η ίδια κολόννα δεν είναι λίγο πριν μπούμε στο χωριό όπως ερχόμαστε από το δρόμο του Γαιτανιού; Υπάρχει κι άλλο αφιέρωμα σε άλλο σημείο του χωριού που, ίσως, αγνοώ;
Την ευλογία Του να έχετε,
δ.μ.τ.